lördag 19 februari 2022

Välkommen på årsmötet 24 feb kl 18:30

Lokal 59:an. Vi kommer efter mötet få ett föredag av Per Pixel. Här lite info om honom.

Per Pixel är känd för att ta flygbilder på låg höjd med enkla och smarta lösningar. Skärmflyging och paramotor har, förutom kamerautrustningen, varit verktygen för att ta vackra flygbilder. Per har idag nära 50 000 sökbara bilder på sin hemsida, som han samlat in på sina flygningar, företrädesvis i Bohuslän, Västergötland, Blekinge och Småland.

Han föredrar områden där tiden stått lite mer still och där naturen inte blivit så illa åtgången av dagens skogs- och jordbruk. Han har ett tydligt miljöengagemang och kan med sina bilder från luften visa på hur skogsavverkning och föroreningar förändrar vårt landskap. Annars visar han bedövande vackra bilder från sina flygningar. Soluppgång och solnedgång, helst med lite dimma över landskapet är favoritmotiv.

Per har kompletterat utrustningen med ett minimalt tält och annan utrustning på endast sex kilo, som är möjligt att ta med på färden. Detta för att var oberoende av att finna nattlogi på längre färder. Väder och vind tillåter ju inte alltid heller återfärd till utgångsplatsen.

På senare år har även drönare blivit en del av utrustningen, som öppnat nya möjligheter att fotografera på låg höjd. Drönaren kan manövreras med stor precision. 

Han berättar gärna om sina äventyr, med svårigheter att finna lämpliga landningsplatser när dimman tätnat eller bensinen tagit slut. 

1 kommentar:

  1. Spännande med Pixel P, som troligen även lystrar till Per Pixel.

    Som Bouslänning kan man köpa Den vidunderliga Bohuskusten med foto av Pixel och med text av Anders Hilmersson på tukan förlag

    Är man Göteborgare kan man köpa Göteborgs fantastiska skärgård, samma förlag och medarbetare.

    Sedan kan man sjunka ner i fåtöljen och se på sina smultronställen från ovan.

    SvaraRadera